Det finns ca 150 trappistkloster i världen. I Europa finns det ett tio tal som går under ITA - International Trappist Association´s kvalitetskrav. Dessa kloster tillverkar ett antal produkter så som öl, likör, bröd och ost mm.mm.
För att produkterna skall bli godkända som Autentic Trappist Product måste produktionen ske inom klostrets murar av munkarna eller nunnorna samt att alla intäkter måste gå direkt till klostrets verksamhet och allt eventuellt överskott måste gå oavkortat till välgörenhet. 
 
Vad gäller Trappistöl så finns det åtta (8) godkända kloster som fått den obligatoriska hexangon symbolen med texten Autentic Trappist Product ( ATP). Sumbolen kan ses på flaskans etikett.
De åtta klostren som i dag är godkända för sina öl är:
Belgien: Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle och Westvleteren
Nederländerna: La Trappe
Österrika: Stift Engelszell
 
I Frankrike finns ett Trappistkloster som heter Mont de Cats som också tillverkar öl. Men ekonomiska begränsningar gör att ölet tillverkas på licens av belgiska Chimay, vilket gör att Mont de Cats ölet inte fått någon ATP symbol av ITA, däremot har de fått ATP symbolen för sin Trappistost. 
 
Stift Engelszell i Österrike har länge varit godkänt för sin likör och sedan 2012 öven för sitt öl. Klostret tillverkar två öl; Benno och Gregorius och är i och med ATP märkningen det åttonde klostret att få ett godkänt Trappistöl.
 
Med detta kan vi konstatera att Trappistöl inte är en speciell sorts öl utan öl bryggda under specifika förhållanden och efter vissa krav. Dock kan det kännas en viss likhet mellan de olika Trappistölen även om det inte är bestämt hur ett Trappistöl måste bryggas.
 
Vi på Ljungskile Turisthotell har öl från alla dessa åtta godkända Trappistkloster så missa inte detta unika tillfälle.
Drick rätt, Drick med vett/ Johan
Blåsigt värre på Turisten den 30/4
när Soul Injection enligt tradition lirade inför en entusiastisk publik.
Tack till detta fantastiska band och alla underbara gäster. Se bilder från kvällen nedan.