Vi kommer att fira Oktoberfest även i år.
Vi tycker att detta är en trevlig tillställning och vill göra något extra för våra fantastiska gäster.
Men vad är egentligen Oktoberfest?
Här följer en kortare historielektion:
 
Oktoberfest har sitt ursprung från giftemålet mellan Ludvig II av Bayern och Prinsessan Therese av Sachen-Hildburghausen.
De vigdes den 18 oktober 1810 och fem dagar senare anordnades en sju dagar lång hästkapplöpning för att fira giftemålet. 1819 togs hästkapplöpningen över av staden München och blev en årlig tradition. Allt eftersom tiden gick och folk hade andra krav så kom hästkapplöpningen att försvinna för att ersättas med mer nöjesparks aktiga attraktioner. Först 1880 tillät myndigheten uppbyggande av öltält. Inom några få år blev öltälten det största dragplåstret under dessa festligheter. 
 
I dag är det totalt sex bryggerier som reser öltält på torg i München med en total kapacitet på 100.000 sittande öldrickare. Festplatsen upptar runt 30 hektar och säljer närmare 7miljoner liter öl på ungefär lika många besökare. Under de två festveckorna förbrukas ca 13% av stadens totala energiförbrukning.
 
Utanför Tyskland är två städer i Kanade störst när det gäller firandet av Oktoberfest. Men det är många andra länder och städer i världen som firar. Tillexempel så finns det en hel stad i USA, Helen, som är en exakt kopia av en Bayersk stad, där det givietvis firas Oktoberfest. Det kanske mest otippade stället att fira Oktoberfest på är Longyearbyen på Svalbard.
 
Hoppas att detta gjorde er lite klokare eller åtminstonde gör er mer sugna på att komma till oss dessa helger och fira Oktoberfest med oss på Turisthotellet.
 
Välkomna!!
 
 
Järnvägen som går genom amerikanska södern kallas i folkmun för Southern. En station, i ingenmansland drivs av en man med en hund, en hund som alla känner till och alla hälsar på, därför kallas stationen the Dog. Där av uttrycket Where the southern cross the Dog.
 
Trion från Göteborg med samma namn bjöd den 13 september på underbara bluestoner på Turisthotellet. Första men inte sista gången de spelade här hos oss.
 
Här följer några bilder från kvällen: